Om mig

Hej,
här ser ni mig sittandes framför min första riktiga inneförvaring för koi. Året är 2006 och mitt intresse för koi och hur man bäst tar hand om dem ligger i sin linda.
Redan från början har hälsobiten varit viktigt för mig och är det som jag fortfarande fokuserar mest på. Dels för att jag vill se mina fiskar friska men också för att, då speciellt fiskmedicin, intresserar mig väldigt mycket. Man vill ju gärna veta och även om teori aldrig kan ersätta praktik, så är kunskap en klar fördel att ha om man ska få ut 100% av denna hobby.

2011 tog jag en kurs på nätet mest för att testa mig själv. Kursen arrangeras av Duncan Griffiths, innehavare av Koiquest och är baserad på hans bok 'Step by step- Advanced Koi Diagnosis & treatments'.
Som deltagare i kursen får man hem fyra olika  uppgifter att lösa. Varje uppgift består i minst ett senario där man ska redovisa en diagnos och hur man ska behandla. Samt frågor om anatomi, vattenkemi och uträkningar. Sist men inte minst, ett slutgiltigt examenstest med 100 kryssfrågor, där ett eller flera svarsalternativ kan vara rätt. Inte enkelt men jag klarade mig bra och fick mer än väl godkänt. 96% rätt är då inte enbart examensresultatet utan även svaren på alla fyra uppgifter inräknat.

Ställ en fråga
Något du undrar över om koi kan du gärna använda detta formuläret