Mina koi


Blomster
är en kohaku odlad av Sakai FF. Inköpt som jumbo tosai maj -09. Blomster gillar jag allra mest för hans underbara färger. Snövit med ett skönt tomterött mönster. Senast mätt nov -11 55 cm. Längd vid inköp 34 cm


Darya-i-Nur
också från Sakai FF. Hon är min allra första sanke. Vald med omsorg som än så länge slagit väl ut. Hon har faktiskt det mesta man kan önska sig. Köptes våren -09. Då en tosai på 22 cm. Nu en stadig madam som passerat 55 cm.


Doris
heter min fina yamabuki ogon. Odlad av Izumyia så klart. Körde ända till Jylland för att hämta hem henne. Det var maj -10. Då nisai och 42 cm. Hösten -11 mättes hon till 64 cm. Helt underbar fisk med fantastisk lyster.


Jin-Jang
importerades som tosai 2007 men kom inte hit här till mig förrän Aug -09. Odlad på Omosako koifarm. Härlig sumi på denna fisk som ger en skön kontrast till det vita. Ingen snabb växare men rör sig lite hela tiden. Senaste mätning 56 cm.


Mayday
är en så kallad 'hybrid' och är en ny blodslinje som tagits fram av Koi No Yohei. Fick henne våren 2011 då hon var en tosai på drygt 20 cm. Ikeage senare den hösten, då bilden är tagen, var hon 40 cm. Så långt visar hon att hon kan växa, men även hennes färger och sumi har utvecklats bra. Ska bli riktigt spännande att följa denna sanke in i framtiden.


Pussel the Showa
är min första japan och min ögonsten. Inköpt som tosai på våren 2007. Odlare är Yamamatsu. Hon har vuxit i etapper från 22 cm när hon kom hit, till senast 64 cm. Alltid stabil i sina färger och är mycket trevlig att titta på.  Bilden är tagen när jag tog in dem för vintern 2011.


Tundra alias Globen
hittade jag av en slump och föll pladask som en fura. Importerad som nisai på hösten 2009. Hämtade hem henne tidigt år 2010. Mättes till 40 cm. Odlare är en äldre herre vid namn Tasawa. Mycket vacker ochiba shigure som också fick fina pris på Nordic koishow 2011. Bild från ikeage samma år. Mått 55 cm.