8 mars 2012

Åka på kurs

Enligt djurskyddsmyndighetens författningssamling DFS 2005:8 Saknr L80 måste den som yrkesmässigt eller i större omfattning bedriver handel med djur, ha av Jordbruksverket godkänd utbildning om djuren och deras skötsel. Man måste dessutom ha tillstånd för verksamheten från Länstyrelsen, vilket man bara får om man kan visa att man har rätt kompetens och förutsättningar att hålla djuren inom ramen för djurskyddsbestämmelserna.
Helt rätt, djurskydd fram för allt, tycker jag. Bara så synd att så få följer lagarna. Okunskap kanske, för det är inte helt lätt att hitta och sedan tolka bestämmelser. Men mest tror jag det tyvärr är ekonomiska intressen som styr. Straffet är mycket lägre än den ekonomiska vinningen av att bryta mot lagar och förordningar. Ta bara transport av djur. Dagligen sker transporter av djur över hela EU, som man starkt kan misstänka är olagliga när det gäller djurskydd. Men ingenting görs åt det och det gör ont i mitt hjärta. Så jag har i alla fall bestämt att jag ska följa bestämmelserna. Även om det svider i min börs ska jag alltid göra det som är rätt mot djuren. Så nu bär det av till Djurskolan i Flen, dit jag anmält mig till kursen för handel med dammfisk. Allt bokat, kurs, hotell och tågresa. Det ska bli intressant och jag ser verkligen fram emot att gå utbildningen som jag är övertygad ska ge bra med valuta för pengarna.

2 kommentarer:

  1. Det var en bra kurs tycker jag. Lycka till med den. Aldrig skoj med dessa utgifter, men det behövs likväl.

    SvaraRadera
  2. Tummen opp Anne,håller med dig till punkt och pricka. Blir säkert kanonintressant och även om det är en kostnad tror jag det betalar sig i längden på ett eller annat sätt.
    Ha en trevlig tripp!

    Mvh Mona

    SvaraRadera